سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آیت الله اراکی در مراسم سی و پنجمین سالگرد ربودن امام موسی صدر، با تشکر از برگزارکنندگان جلسه و به‌ویژه جنبش امل که آن را یادگار امام موسی صدر خواند، گفت: خاندان صدر از نادر‌ترین خاندان‌های علمی جهان اسلام‌اند که در طول بیش از سیصد سال با خدمات کم نظیر و احیانا بی‌نظیری که به جامعه بشریت ارایه کرده‌اند همواره در صدر احیاگران و در صدر تلاش‌گران برای احیای هویت امت اسلام و امت‌های شرق قرار داشته‌اند. 

وی افزود: میراثی که از این خاندان بزرگ و شخصیت‌های کم‌نظیر یا بی‌نظیری آن در طول این سه قرن به جا مانده و خدمات گسترده‌ای که به فرهنگ و دانش و هویت اسلامی و انسانی ارایه داده‌اند، این خاندان را به خاندانی با امتیازات ویژه در تاریخ معاصر ما تبدیل کرده است. بالاخص در چند دهه اخیر، شخصیت‌های بزرگی که از این خاندان در کشورهای عراق و لبنان و ایران ظهور کردند، استثنایی و اثرگذار بوده‌اند و برجسته‌ترین نقش‌ها را در بزرگ‌ترین جریانات معاصر، داشته‌اند. 

آیت الله اراکی سپس گفت: برجسته‌ترین مشخصه این چند دهه، خیزش خیزش هویت الهی و توحیدی جوامع شرق و اسلامی بوده است. 

وی توضیح داد: کسی نمی‌تواند در این تشکیک کند که به رغم آنچه در آغاز قرن بیستم در جهان صورت گرفت، جوامع اسلامی دچار مصیبتی بزرگ شدند و این مصیبت از هم‌پاشیدگی هویت فرهنگی، ملی و دینی بود. 

او گفت: با از هم پاشیدگی این هویت اسلامی، زمینه برای فرقه‌گرایی‌ها و تشتت‌های قومی و مذهبی فراهم شد و به این ترتیب منطقه مرکزی جهان اسلام و منطقه ما، مرکز سخت‌ترین و بد‌ترین مصایب جامعه بشر قرار گرفت، به طوری که در طول این دهه‌های اخیر، هیچ جای دنیا حادثه‌خیز‌تر از منطقه ما نبوده است. 

دبیر مجمع جهانی تقریب گفت: از امتیازات کم‌نظیر شخصیت امام خمینی و مجموعه همراه ایشان این بود که ایشان یک امت به تمام معنا بود. امام نماد جریانی نوظهور بود که بر‌ترین شخصیتش خود ایشان بود و فرهیختگان فراوانی، بلکه باید گفت همه فرهیختگان جوامع شرق، همراه و همگام بودند. 

وی افزود: از جمله دستیاران برجست? ایشان امام موسی صدر (نجاه الله تعالی) بودند؛ و کسانی دیگر مانند شهید بهشتی و شهید مطهری و شهید محمد باقر صدر نیز بودند. نظیر آنچه در نهضت سیدالشهدا (علیه السلام) می‌بینیم که مورخان آن نهضت را چنین تعریف می‌کنند که هر شخصی از همراهان امام حسین در جامع? آن روز شخصیتی برجسته و بی‌نظیر بود: «شابهم خیر الشباب و نسائهم خیر النساء.» (جوانان آنان بهترین جوان‌ و زنان آنان بهترین زنان بودند.) 

آیت الله اراکی گفت: این جریانی که امام به وجود آورد، رستاخیزی برای هویت اسلامی و انسانی شرق بود و قیامی علیه آن هجوم هویت‌براندازی بود که دشمنان جوامع شرقی و اسلامی به وجود آوردند. 

وی توضیح داد: این رستاخیز هویت، شاخصه‌هایی داشت و یکی از این شاخصه‌‌ها و مقوم اصلی و اساسی‌اش شخصیت رهبران آن بود. 

او با بیان اینکه قرآن کریم رسالت انبیا را بنیان‌گذاری هویت توحیدی و نشو و نمای آن معرفی می‌کند گفت: قرآن دارندگان این هویت را به زندگان و بینایان و به اصحاب بصیرت تعبیر می‌کند و در مقابل، فاقدان این هویت توحیدی را نابینایان و مردگان می‌‌خواند و می‌فرماید: «َمَا یَسْتَوِی الْأَعْمَى وَالْبَصِیرُ وَلَا الظُّلُمَاتُ وَلَا النُّورُ وَلَا الظِّلُّ وَلَا الْحَرُورُ وَمَا یَسْتَوِی الْأَحْیَاء وَلَا الْأَمْوَاتُ لایستوی الاعمی والبصیر...» نه مردگان با زندگان یکسان‌اند نه بینایان با نابینایان و نه اهل شنوایی با ناشنوایان. 

آیت الله اراکی گفت: این هویت توحیدی که هویت زندگی و حیات است (أَوَ مَن کَانَ مَیْتًا فَأَحْیَیْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا یَمْشِی بِهِ فِی النَّاسِ کَمَن مَّثَلُهُ فِی الظُّلُمَاتِ لَیْسَ بِخَارِجٍ مِّنْهَا) هویت سمع و بصر و دانش است و هویت رحمت است (مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ) و هویت ذکر و یاد است و این هویت به وسیله هجوم دشمنان بشر و انسانیت بر جوامع شرق و بر جوامع اسلامی ما و بر جامعه ما، زیر چکمه مستبدان و مستکبران له شده بود. 

وی افزود: بزرگ‌ترین کار حضرت امام احیاگری این هویت بود و همراهان امام نیز که در رأسشان شخصیت‌هایی مثل امام موسی صدر بودند، از‌‌ همان مقومات شخصیتی امام خمینی برخوردار بودند. 

دبیر مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: در هر جا که قرآن کریم اشاره به رهبری انبیا و امامت بشر و رهبران جریان حیات بشری و این هویت احیاگر می‌کند، به این مسئله بسیار مهم اشاره می‌کند که «وَیَخْشَوْنَهُ وَلَا یَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ» یا «فَلاَ تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِی» و اساسا قرآن کریم عالمان را این‌گونه معرفی می‌کند که: «إِنَّمَا یَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاء.» عالمانی که وارثان پیامبران‌اند تنها اینان‌اند که از خدا می‌ترسند و تنها ترس خداست که در دل آنان است، لذا در برابر مستکبران تنها اینان‌اند که قدرت مقاومت دارند. 

وی گفت: در جهان معاصر ما همین اساس و بنیانِ جریان احیاگری است. اگر امام خمینی به عنوان رهبر احیاگری در جهان معاصر مطرح شد و این بیداری گسترد? اسلامی و انسانی منطق? ما را در پی داشت، این قدرت احیاگری و اثرگذاری در نتیجه این خصلت امامتی و رهبرانه و نبوتی حضرت امام بود که علما، وارثان انبیایند، چون این خصلت خشیت را دارند. 

آیت الله اراکی با اشاره به تأثیرگذاری امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر در شرایطی بسیار سخت توانست در منطقه عظیمی از جهان اسلام تأثیر بگذارد. او نه با امکانات مالی و نه با امکانات نظامی و نه حتی با تشکیلات حزبی دل‌ها را تسخیر نکرد. امام موسی صدر در لبنان و در منطق? شامات از همه طوایف و از همه پیروان ملل مختلف، مسلمان، مسیحی و حتی یهودی، عرب و عجم و کرد و ترک، توانست با آن شخصیت الهی و پیامبرانه‌اش دل‌ها را تسخیر کند و چیزی که به امام موسی صدر این قدرت را بخشید‌‌ همان چیزی بود که به امام خمینی قدرت بخشید. 

وی افزود: در آن روزگار امام صدر ایستاد و به یاسر عرفات خطاب کرد و فرمود: «بدان‌ای ابا عمار، سرزمین فلسطین را جز دستان باایمان هیچ دست دیگری نمی‌تواند آزاد کند.» این مطلب را امام موسی صدر حدود پنجاه سال پیش فرمود و ما این حقیقت بزرگ را در مقاومت اسلامی در جنوب لبنان بعد از نزدیک به شصت و چند سال جنگ کشورهای عربی و ملت‌های منطقه با رژیم صهیونیست این را تجربه کردیم و دیدم نخستین پیروزی‌ای که تمام معادلات منطقه را در هم ریخت، به دست انسان‌های مؤمن بود؛ به دست مجموعه‌ای کم تعداد، کم ابزار و کم تجربه، اما مؤمن! 

آیت الله اراکی گفت: اساس موجودیت صهیونیسم، جنگ با هویت انسانی مردم منطقه است و ما این رژیم را نماینده تهاجم بر علیه هویت خود می‌دانیم. این رژیم نماینده جنگ هویت‌هاست و نخستین دستی که توانست این دشمن را سرکوب کند و می‌خکوب کند و به شکست و به پذیرش این شکست، وادارد، دست مؤمنان بود که از آستین مقاومت جنوب برآمد و این تجربه عظیم را در اختیار بشر و مردم منطقه گذاشت. و به دنبال این پیروزی عظیم بود که جریان مبارزه در فلسطین شکل دیگری به خود گرفت و فلسطینیان نیز نخستین پیروزی خود را در خاک خود تجربه کردند. 

آیت الله اراکی سپس به خوابی که دربار? امام موسی صدر دیده بوده، اشاره کرد و گفت: چند سال پیش خوابی دیدم که چنان روشن بود، که به تعبیر برخی روایات همچون صبح صادق بود. خواب دیدم که جناب صدر (نجاه الله تعالی) بازگشته و آزاد شده و ما به خدمت ایشان رسیده‌ایم. وقتی خدمتشان رسیدیم بنده عرض کردم آقا چطور شد شما آزاد شدید و برگشیتد. فرمود آن‌ها که مرا بازداشت کردند، از من تعهد گرفته‌اند که با کسی از جزئیات آن چیزی نگویم. 

وی افزود: ماشین هم آماده بود که ما با ایشان بروم جایی. وقت نماز صبح بود و آماده بودیم نماز صبح را اقامه کنیم. قبل از نماز صبح عرض کردم آقا حال که شما آزاد شده‌اید، موقعیتی که شما امروز در منطقه دارید به شما این امکان را می‌بخشد که بتوانید محور وحدت جهان اسلام بشوید. می‌توانید جریان وحدتی به وجود بیاورید که کمتر کسی توان آن را دارد و پیشنهاد کردم که کمیته‌ای از سران شیعه و سنی تشکیل دهند و ایشان این را پذیرفت. 

آیت الله اراکی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد خداوند وجود امام موسی صدر را سالم برگرداند و گفت: بازگشت ایشان هدیه‌ای برای جوامع ما خواهد بود. خدا به امام موسی صدر سلامتی و طول عمر عنایت کند و از چنگال دشمنانش‌‌ رها کند و به ما توفیق بدهد که بتوانیم با همت ایشان و زیر سایه ایشان وحدت را در جهان اسلام برقرار کنیم و جامعه اسلامی شاهد یکپارچگی دیگری شود؛ و این یگپارچگی منشأ حل مشکلات ما بشود. 

و افزود: امام موسی صدر سلمه الله و نجاه بر همه ما حق بزرگی دارد. زیرا ایشان یکی از بنیانگذاران و اثرگذاران جریان احیاگری اسلامی هستند و امیدوارم با بازگشت توأم با سلامت ایشان به سوی ملت و یاران و جامعه اسلامی، شاهد پیروزی دیگری برای جهان اسلام و شرق باشیم. 

گفتنی است مراسم گرامیداشت امام موسی صدر به مناسبت سی و پنجمین سالروز ربودن امام موسی صدر، با حضور شخصیت‌های برجست? علمی، فرهنگی، سیاسی و دینی خارجی و داخلی، روز سه‌شنبه دوازدهم شهریور 1392 به همت دفتر جنبش امل در تهران، در هتل انقلاب تهران برگزار شد.


نوشته شده در  شنبه 92/7/13ساعت  1:58 صبح  توسط حسام الدین شفیعیان 
  نظرات دیگران()


لیست کل یادداشت های این وبلاگ
آخرین یادداشت در وبلاگ http://063.parsiblog.com/خوش آمدید
تازه مسلمان
بازاری و عابر
تواناییهای گوناگون انسان /شهید مطهری/
صدای شهید مهدی باکری
[عناوین آرشیوشده]